Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk kaka med yoghurt och citron

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mycket god turkisk kaka för de som gillar söta bakverk! Lätt att baka och god att bjuda på till en kopp kaffe

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med sockerlagen. Blanda vatten, strösocker, rivet skal och saft av citronen i en skål och ställ i kylen. Vispa sedan ägg och strösocker poröst. Tillsätt yogurt och rivet skal av citronen. Blanda mjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt till en slät smet. Smörj en avlång form, ca 20x30 cm och slå upp smeten. Grädda i 175 grader i 30-40 minuter eller tills ytan får en gyllenbrun färg. Testa med sticka. Ta ut kakan och låt svalna lite. Häll sedan över sockerlagen och strö på kokos.
  2. Skär upp i rutor, garnera med citronmeliss och servera till turkiskt kaffe eller mint-té!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.