Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk kycklingsoppa med citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En jättegod soppa jag åt på en resa. Jag har försökt efterskapa den och den blev kanon. Egentligen skall det vara en Turkisk kyckling krydda men detta fungerar fint det med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär.
  2. Låt kycklingen svalna och under tiden silar du av kokspadet ca 2 liter i grytan och tillsätter grädden, kryddorna och den pressade citronen.
  3. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen. Strö över lite finhackad persilja.
  4. Gott att doppa vitt bröd i soppan. Även gott med risoni i soppan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 5 februari 2012

    Hej nu har jag ätit en super god soppa tänker äta den snart igen jag ger dej en solklar 5 monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.