- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
En jättegod soppa jag åt på en resa. Jag har försökt efterskapa den och den blev kanon. Egentligen skall det vara en Turkisk kyckling krydda men detta fungerar fint det med.
Instruktioner
- Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär.
- Låt kycklingen svalna och under tiden silar du av kokspadet ca 2 liter i grytan och tillsätter grädden, kryddorna och den pressade citronen.
- Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen.
Strö över lite finhackad persilja.
- Gott att doppa vitt bröd i soppan. Även gott med risoni i soppan.
Publicerat den
5 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej nu har jag ätit en super god soppa tänker äta den snart igen jag ger dej en solklar 5 monica