Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk lammgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

220 kalorier per portion Lägg till kalorier för riset. Med massor av grönsaker och färsk oregano får den här grytan en smak av Medelhavet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lammköttet i små tärningar. Skala lök och hacka den, pressa vitlöksklyftan. Skala potatisen och skär den i bitar. Kärna ur paprikan och skiva den. Skär auberginen i tärningar, skiva oliverna. Bryn köttet i oljan i en stekgryta på medelstark värme. Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med några minuter. Lägg i resten av grönsakerna och späd med de krossade tomaterna och vattnet. Blanda ner örtkryddor, salt och peppar.
  2. Låt allt koka på svag värme under lock tills lammköttet är mört och grönsakerna mjuka, ca 30 minuter. Strö över oliverna och smaksätt mer om det behövs.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera grytan med riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.