220 kalorier per portion
Lägg till kalorier för riset.
Med massor av grönsaker och färsk oregano får den här grytan en smak av Medelhavet.
Instruktioner
- Skär lammköttet i små tärningar. Skala lök och hacka den, pressa vitlöksklyftan.
Skala potatisen och skär den i bitar. Kärna ur paprikan och skiva den. Skär auberginen i tärningar, skiva oliverna.
Bryn köttet i oljan i en stekgryta på medelstark värme. Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med några minuter.
Lägg i resten av grönsakerna och späd med de krossade tomaterna och vattnet. Blanda ner örtkryddor, salt och peppar.
- Låt allt koka på svag värme under lock tills lammköttet är mört och grönsakerna mjuka, ca 30 minuter.
Strö över oliverna och smaksätt mer om det behövs.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Servera grytan med riset.
Publicerat den
11 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar