Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk Pepparkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Inte från Turkiet, men med Turkiskt Peppar! Annorlunda fika som blir hett samtalsämne bland gästerna...

Ingredienser

Instruktioner

Vispa samman ägg och socker till en pösig smet. Blanda mjöl och bakpulver och häll i äggsmeten. Rör om tills mjölet är ordentligt blandat. Sedan blandar du i kaffet och sist fettet. Bred ut på bakplåtpapper i långpanna och grädda i 225grader i ca fem minuter. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna något. Fyllning (kan med fördel göras före kakan, så att det är färdigt): Krossa godiset i beredare eller linda in det i handduk och krossa med köttyxa. Rör smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget tills krämen är blank. Rör i turkisk peppar-krosset. Bred krämen på kakan och rulla ihop på längden. Skär upp och servera som rulltårta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.