Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk Ravioli

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Traditionell turkisk maträtt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Starta med fyllningen. Riv löken fint och finhacka chilin. Hetta upp oljan i stekgryta, tillsätt lök och chili, kanel och nejlika och fräs på medelvärme tills löken är mjuk och ljusbrun, ca 5 minuter. Tillsätt färsen och höj värmen, fräs tills färsen är ordentligt brynt, rör hela tiden och förstör eventuella klumpar, färsen ska vara mycket finfördelad. Ta grytan från värmen och rör ned citronskal och persilja.
  2. Gör sedan såsen. Koka upp hönsbuljongen i en kastrull och låt den koka ihop sig till tjock konsistens, reducerat med ungefär hälften. Ta kastrullen från värmen och vispa ned yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mixa allt mjöl, vatten, ägg och äggula till en slät deg i matberedare. Vänd ut degen på mjölat bakbord, klappa in mer mjöl i degen om den känns kletig. Dela degen i fyra delar, arbeta varje del smidig i pastamaskin eller knåda för hand. När den känns smidig så kavla degen väldigt tunn, ungefär 1 mm, gör samma med de andra tre degarna. Skär degen i fyrkanter, ungefär 12 x 12 cm, och lägg på en msk fyllning mitt på varje fyrkant. Pensla kanterna lätt med vatten och vik ihop till en trekant, tryck ihop kanterna ordentligt så ingen fyllning rymmer. Lägg trekanterna i lager på en mjölad plåt och täck över de färdiga med bakduk medan du gör resten.
  4. Koka raviolin i omgångar i en stor kastrull med saltat vatten, det tar ungefär 3 minuter tills de är al dente, om man vill ha dem mjukare kan de ligga i en minut till. Låt pastan rinna av väl i durkslag och vänd sedan ned den i såsen. Strö över hackad mynta och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.