Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk vitkålsgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag älskar mat i från det Turkiska köket och för andra som också gör det så har ni ett recept här. Hoppas det ska smaka. Kommentera gärna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och finhacka den.
  2. Bryn färsen i rapsolja, lägg i löken och låt allt steka tillsammans. Tillsätt tomatpurén.
  3. Strimla kålen och skölj den. Lägg sedan kålen över färsen och smaka av med salt och peppar. Låt kålen bli mjuk i sitt eget spad. När kålen är genomkokt, tillsätt bulguren och om det behövs litet vatten. Blanda allt ordentligt och låt det koka vidare tills bulguren är kokt.
  4. Servera med ättiksgurka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maat_Q 29 december 2011

    Faktiskt förvånansvärt gott men nästa gång komer jag göra det till en sidorätt, ta bort kötfärsen och äta kålen tillsammans med en köttfärsbiff eller något liknande. Kålen i sig var jätte god, specielt när man kryddade på den lite mer så det blev spicey...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.