Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkiska kakor

 
Skriv ut

Knapriga skurna kakor med smak av mandel och smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smöret mjukt och luftigt med florsocker, äggvita och salt. Byt vispen mot ett mjukt redskap och blanda ner vetemjöl och mandelspån och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i plast och kyl den 1 timme.
  2. Dela degen i 2 delar och rulla ut längder med 4-5 cm diameter på mjölad bänk. Lägg rullarna på bakplåtspapper och tryck till dem från alla håll till fyrkantiga degstänger. Ställ dem att stelna i kylen eller frysen en stund.
  3. Sätt ugnen på 180°.
  4. Skär upp en rulle i taget i 10-11 g bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna 10-12 minuter mitt i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.