Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkiska Pidebröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Jättegoda att äta till soppa och grytor eller nybakade med lite smör på. Jag har översatt från ett amerikanskt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst, socker och 0,6 dl varm mjölk i en bunke. Rör om ordentligt så jästen löser sig. Täck den med en handduk, låt den vila 15 minuter.
  2. Sikta mjöl (ta mindre mjöl ca 6 dl till att börja med) och salt i en stor skål. Tillsätt jäst blandningen och resten av den ljumma mjölken. Blanda och lägg degen på lätt mjölat bakbord och knåda i ca 10 minuter tills den blir smidig Häll sedan 1 tsk olivolja i en ren skål. Lägg degen i den och smeta 1 tsk av olivolja med händerna över hela degen. Täck den sedan med en ren, fuktig handduk låt jäsa cirka 1 till 1 ½ timme i rumstemperatur tills degen är dubbelt så stor.
  3. Placera degen på lätt mjölat bakbord. Tryck över hela degen med händerna för att bli av med luftbubblor. Skär degen i 2 bitar med en kniv. Knåda och forma varje del till en boll , täck med en fuktig handduk, och lägg åt sidan i ca 15 minuter. Placera bakplåtspapper på två ugnsplåtar, lägg sedan degen på plåtarna och tryck ut varje boll till en rund kaka.
  4. Slå ingredienserna till glasyren i en liten skål. Doppa fingertopparna i det och tryck över hela degen. Strö några svarta sesamfrön över och täck med en ren fuktig handduk. Låt stå i ca 35-40 minuter att jäsa på en varm plats.
  5. Värm ugnen till 230 grader och häll lite vatten i en ugnsfast skål. Ställ det på botten av ugnen. Grädda bröden i mitten av ugnen i 8-10 min tills de har fått en fin färg. Låt bröden svalna lite under en handduk.
  6. * Efter gräddningen, låt den svalna i 5 minuter, placera sedan i en ren plastpåse. Så det håller sig mjukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.