Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkiska piroger

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Detta är milda och matiga piroger som passar utmärkt till lunch tillsammans med en krispig grönsallad. De är också perfekta att ta med på picknicken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Rör ner salt och ägg i degvätskan. Häll sedan ner mjölet, lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen. Knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
  3. Gör fyllningen: Skala och hacka löken och vitlöken. Finhacka paprikan. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt färsen och låt den steka med så att den får lite färg. Mosa färsen med en gaffel så att den blir smulig. Tillsätt tomatpurén och rör runt.
  4. Riv potatisen grovt och blanda ner den i färsen. Salta och peppra. Tillsätt vattnet. Låt fyllningen småputtra 5-7 minuter på svag värme, tills potatisen känns färdig och vätskan är borta. Tillsätt paprikabitarna.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Stjälp upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 10 bitar. Forma degbitarna till bullar och kavla ut dem till runda plattor, ca 15 cm i diameter.
  6. Lägg en sträng fyllning på degplattan. Vik upp degen över fyllningen så att kanterna möts. Tryck ihop kanten i ett vågigt mönster. Tryck ordentligt så att det inte öppnar sig under gräddningen.
  7. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 10 minuter. Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills pirogerna blivit gyllenbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.