Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkiska sesamköttbullar

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Passar väldigt bra i pitabröd med hackad rödlök, skivade tomater och isbergs sallad.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att koka riset och sila sedan bort vattnet. Riv den gula löken. Finhacka persiljan. Blanda sedan det kokta riset, persiljan och den hackade löken med köttfärsen. Forma sedan den blandade färsen till avlånga köttbullar. Vänd sedan de formade bullarna i först mjöl, sedan i vispade ägg och slutligen i sesam. Stek sedan i en panna med varm olja. Servera varm. Voila!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.