Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turtle cookies

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Smaskiga även dessa

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 180°C och lägg bakplåtspapper på två plåtar. Vispa farinsocker och smör poröst i en skål. Blanda i vaniljsocker, lönnsirap, ett helt ägg och en äggula. Vispa det ordentligt. Blanda i mjöl, salt och bikarbonat. Ställ degen i en kyl i 15 min. Forma 36 runda kakor av degen. Sätt ut fyra cashewnötter som armar och ben till varje sköldpadda. Vispa äggvitan pösig. Doppa hela sköldarna på sköldpaddorna i äggvitan (alltså hela kakan). Pressa sedan försiktigt degen på cashewnötterna så att de fastnar på skölden. Grädda kakorna i 10-12 min eller tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och tryck genast i en hel cashewnöt som huvud. Låt kakorna svalna på plåten. Blanda under tiden ihop glasyren. Smeta ut en klick glasyr på ovansidan av varje kaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.