Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tusenbladstårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Är du på landet? har du ett paket filodeg i frysen? då är du räddad :-) Bjud dina spontana gäster på godaste tårtan...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret.
  3. Skär med hjälp av en upp och ned vänd tallrik ut fyra rundlar ur filodegen.
  4. Pensla arken, ett i taget, med smör och strö på flagad mandel.
  5. Grädda två ark i taget på bakpappersklädd plåt ca 10 minuter eller tills de fått färg.
  6. Låt svalna.
  7. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Varva de spröda filoarken med grädde.
  8. Pudra tårtan med florsockrer och dekorera med citronmeliss.
  9. Servera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.