Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tuttans banankaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En jättegod banankaka som inte innehåller mosade bananer! Hemligheten är man man sticker ner skivor av bananen istället. Kakan blir ganska tunn och inte så mäktig. Resultatet blir överraskande gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
  2. Vispa ägget med strösockret så det blir pösigt och vitt. Blanda bakpulvret med vetemjölet och vänd ner det i äggsmeten. Tillsätt sist det smälta och avsvalnade smöret. Häll smeten i formen.
  3. Skiva bananerna i ca 1-1/2 cm tjocka skivor. Stick ner dom jämt fördelat i smeten. Strö över lite strösocker över kakan och stek i 200 grader i ca 30 minuter, eller tills den känns färdig.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gersgarden 29 oktober 2008

    Mmm jättegod och gick fort åt :-)

  • lillalulle 16 februari 2009

    BAKADE DENNA KAKA NYSS OCH DEN ÄR JU SUPER GOD !!!! MUMSIG" SKULLE NOG PASSA GOTT MED VANILJSÅS TILL DEN(= FUNDRAR PÅ OM DEN BLIR BRA ATT FRYSA IN..Hmm?? NÅN SOM PROVAT???

  • ms_nina 13 september 2009

    Mycket mumsig...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.