Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Två sorters vegetarisk "sill"

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

När man inte vill äta fisk av en eller annan anledning men ändå vill... Passar extra bra på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med auberginen. Skär av toppen och skala den om du vill. Skär den i "silliknande" bitar -jag delar först på längden och sedan i snedskurna bitar. Salta ordentligt och låt stå för att dra ur vatten och beska i ca 20 minuter.
  2. Under tiden är det bra att göra lagen till de olika sillarna
  3. glasmästarlagen: Koka upp vatten, socker och ättika och tillsätt morötterna, låt sjuda ett par minuter. Tillsätt sen allt utom dillen och ställ åt sidan för att svalna.
  4. senapslagen: Rör ihop senap, vinäger och socker i en skål. Tillsätt försiktigt olja - först droppvis och senare i en mycket fin stråle - under kraftig vispning. När såsen har tjocknat tillsättes dill och havrefraiche. Smaka av med salt(ta det försiktigt med saltet, auberinen är lite salt) och eventuellt lite peppar.
  5. Häll av vattnet från auberginen och lägg dem i ett durkslag som du placerar över en kastrull med kokande vatten (vattnet ska inte nå upp till silen) lägg på ett lock och låt ångkoka ett par minuter. De ska bara bli mjuka och ha lite spänst kvar.
  6. Dela upp auberginen i två skålar och täck med respektive lag, strö hackad dill över glasmästarsillen (senapssillen också för all del). Låt stå ett par timmar för bästa smak, håller minst en vecka i kylskåpet sen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.