Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tvåfärgade fudgekakor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En kaka som har både vit och mörk choklad i sig. Kan det bli bättre ?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 20x20 cm form med olja och täck bottnen med smörpapper. Låt det gå upp så att det täcker två av sidorna.
  2. Chokladblandning:
  3. Rör om smöret och chokladen i en liten skål över en kastrull med sjudande vatten, tills det har smält. Vispa socker, vaniljsocker och ägg med en träslev i en medelstor skål tills det är väl blandat och rör sedan i chokladsmeten. Häll i mjölet, och rör om till det precis blandats. Vispa inte för mycket.
  4. Den vita chokladblandningen:
  5. Rör om smöret och den vita chokladen i en liten skål över en kastrull med sjudande vatten, tills det smält. Vispa socker, vaniljsocker och ägg med en träslev i en medelstor skål tills det är väl blandat, och rör sedan i den vita chokladen. Häll i mjölet och rör om tills det precis blandats. Vispa inte för mycket.
  6. Lägg jämnt och i tur och ordning en stor sked full av den ena respektive den andra blandningen i formen. Jämna ut ytan utan att blanda de två smetarna.
  7. Grädda i 35 minuter eller tills kakan är fast. Låt den svalna i formen innan du skär den i små bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.