En kaka som har både vit och mörk choklad i sig.
Kan det bli bättre ?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en 20x20 cm form med olja och täck bottnen med smörpapper. Låt det gå upp så att det täcker två av sidorna.
- Chokladblandning:
- Rör om smöret och chokladen i en liten skål över en kastrull med sjudande vatten, tills det har smält.
Vispa socker, vaniljsocker och ägg med en träslev i en medelstor skål tills det är väl blandat och rör sedan i chokladsmeten. Häll i mjölet, och rör om till det precis blandats. Vispa inte för mycket.
- Den vita chokladblandningen:
- Rör om smöret och den vita chokladen i en liten skål över en kastrull med sjudande vatten, tills det smält. Vispa socker, vaniljsocker och ägg med en träslev i en medelstor skål tills det är väl blandat, och rör sedan i den vita chokladen. Häll i mjölet och rör om tills det precis blandats. Vispa inte för mycket.
- Lägg jämnt och i tur och ordning en stor sked full av den ena respektive den andra blandningen i formen. Jämna ut ytan utan att blanda de två smetarna.
- Grädda i 35 minuter eller tills kakan är fast.
Låt den svalna i formen innan du skär den i små bitar.
Publicerat den
22 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar