Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Twixformar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Såg ursprungsreceptet någonstans på nätet men kunde inte hitta det igen. Så här kommer min egen version. Det ljusa muscovadosockret ger en svag kolasmak men det går bra med vanligt strösocker. Kakorna kräver 3 olika moment. De är försvinnande goda och väl värda arbetsinsatsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till kakbottnen i en matberedare. Degen ska inte kladda men inte heller vara för hård.
  2. Rulla 35-40 degkulor som läggs i småbrödsformar.
  3. Tryck en rejäl fördjupning i mitten av varje degkula.
  4. Grädda i 175º i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
  5. Vispa ihop ingredienserna till kolan, låt den koka upp och sänk sedan värmen. Sjud den tills den tjocknat vilket kan ta upp till 1 ½ timme. Gör gärna det sk kulprovet, droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. Går det att forma den till en kula så är kolan färdig. Låt svalna en aning.
  6. Fyll kakans fördjupning med ca 1 tsk kolasmet. Låt stelna.
  7. Smält chokladen över vattenbad och klicka den över kolan. Låt chokladen stelna.

Kommentarer (3)

  • puhbjornen 27 januari 2011

    Jätte goda små kakor gick åt som smör i solsken

  • angelica1986 16 februari 2011

    Låter super gott, går dom att frysa?

  • zonale 16 februari 2011

    De går bra att frysa...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.