Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Typisk dansk äppelkaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Underbart god dansk äppelkaka, där man inte behöver någon ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äpplena med socker och vaniljstång tills det mosar sig. Blanda ströbrödet med sockret och kanelen och rosta det i smöret i en stekpanna
  2. Varva ströbröd och äppelmos sålunda: Lägg hälften av det stekta ströbrödet i botten av en glasform med 8-10 cm höga kanter. Bred ut hälften av äppelmoset på ströbrödet. Lägg på resterande ströbröd och täck med resterande äppelmos.
  3. Vispa 3 dl vispgrädde med 1 msk strösocker. Bred den vispade grädden över hela kakan. Klicka på lite vinbärsgelé som garnering. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.