Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk chokladkaka med sockermassa

 
  • Serverar: 1-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket god chokladkaka med sockermassa (fondant), som alla gillar stora som små. Jag använder en form med storleken 35 *26 cm. Men fungerar lika bra i vanlig ugnsplåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 c
  2. Låt smöret/margarinet ligga ut en stund då blir det enklare att arbeta med. Smält chokladen.
  3. Blanda ihop smöret/margarinet med sockret och vaniljsockret tills det blir en smidig deg. Vispa sedan i ett ägg i taget, häll sedan i mjölet, bakpulvret och kakaon i smeten. Ta sedan i mjölken och sist blandar man i den smälta chokladen. Lägg på bakplåts papper i plåten och häll i smeten, gräddas i ca 15- 30 min (Beroende på vilken form man använder, tar kortare tid på en vanlig plåt) Låt kakan svalna.
  4. För att inte sockermassan ska fastan: Ta och använd ett bakplåtspapper och strö på lite florsocker. Arbeta lite med sockermassan innan man kavlar ut den, kavla ut sockermassan så den passar till formen, blir massan ganska tunn. vill du ha tjockare sockermassa på kan man använda ½-1 paket till. Sätt på sockermassan på kakan och njut av smakerna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.