Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk Julkaka

 
Skriv ut

En tradition från Tyskland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i sänder under fortsatt omrörning. Blanda russin och korinter i litet av mjölet. Tillsätt dem samt övriga smaktillsatser och grädde. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Vispa vitorna till mycket hårt skum och rör försiktigt ner dem. Fyll smeten i smord och bröad stor form
  2. Grädda kakan i svag ugnsvärme 150 grader, ca 1 tim. Lägg ett papper över formen den första ½ tim, så att ytan ej blir för mörk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.