Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk körsbärspaj

 
Skriv ut

Recept från en tysk vän. Här använder man konserverade bär. Knaprig flagad mandel över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop pajdegen och ställ kallt 30 min.
  2. Häll av spadet på bären och koka upp. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten, till krämkonsistens Koka upp hastigt. Tag av kastrullen. Tillsätt bär och smaka ev. av med vaniljsocker.
  3. Tryck ut pajdegen i en smord och mjölad form ca 26 cm. Nagga. Häll i den avsvalnade krämen.
  4. Grädda 150 -160 grader 40 -45 min.
  5. Bryn den flagade mandeln i smör, sockra lätt. Vänd under tiden, den kan lätt bränna. Häll mandeln på den färdiga pajen. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.