Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk lökpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Har själv inte provat än, men har fått receptet av en vän och det ska vara gudomligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Pajskalet är av en vanlig pajdeg. Spriten är till för att göra skalet sprödare, den hindrar glutenbildningen i degen. Av samma anledning ska man få i hop degen så fort som möjligt, allra helst i matberedare. Tillvägagångssättet är enkelt: Ha allt i matberedaren, sätt på i kanske 30 sekunder tills allt flockat sig. Häll i plastpåse, tryck snabbt ihop det till en deg. Lägg i kylen en timme. Kavla sedan ut degen tunt och klä en pajform (här 23ø cm, ta gärna en större) med den, nagga botten. Kläm eventuellt fast kanten med folie så den inte kanar ner i ugnen. Förgrädda skalet i 10-15 minuter i 200°.
  2. Fyllning: Skiva alla lökar och smält dem i smöret i en stekpanna, det tar kanske 10 minuter. Löken ska inte bli brun. Ta av från plattan. Ha i smulad och riven ost, timjan, honung och rör om. Låt äggen blandas i. Smaka av med salt och peppar. Lägg i det förgräddade pajskalet och grädda i ugn, 200°, ca 30 minuter tills pajen har fin färg.
  3. Pajen passar som ensamrätt till sallad, kanske med skinka eller bacon till. Kall är den en utmärkt bufférätt, som vickning eller till picknik.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.