Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tyska pepparkakor

 
  • Serverar: 150 portioner
Skriv ut

En pepparkaka som innehåller grovhackad sötmandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet, blanda det med mjölken och låt det svalna.
  2. Blanda farin, bikarbonat, kanel och mandel i en skål. Häll på fettblandningen och arbeta in större delen av mjölet.
  3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig med resten av mjölet.
  4. Rulla degen till jämna rullar, ca 5 cm i diameter. Platta till dem så att de blir fyrkantiga och lägg dem kallt att stena, helst till följande dag.
  5. Skär längderna i tämligen tunna skivor och lägg kakorna på en smord plåt.
  6. Grädda i 175 grader 10-12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.