Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vill du göra en riktigt god tzatsiki kan det vara mödan värt att lägga ned lite extra tid. Låt yoghurt och gurka vätska av sig väl och pressa ur vätskan ordentligt. Använd naturell yoghurt, eller ännu hellre en god grekisk eller turkisk yoghurt som är fastare i konsistensen och inte behöver rinna av så länge. Har du ont om tid går det att hasta ihop ingredienserna och servera direkt. Men slutresultatet blir inte lika bra och lämpar sig inte särskilt väl att spara i kylskåp. Är gurkan inte väl avrunnen blir den gärna gummiaktig och tzatzikin blir rinnig.

Ingredienser

Instruktioner

1. Häll yoghurten i ett kaffefilter, eller i en sil klädd med kökshandduk. Låt stå minst 1 timme, gärna längre, så att vasslen rinner av. 2. Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. 3. Lägg gurkstrimlor och salt i en skål. Låt stå och dra ca 1 timme. 4. Häll över gurkan i en sil. Pressa ur all vätska. 5. Blanda yoghurt, vitlök och olivolja. Tillsätt gurkmoset. Smaka av med salt och några droppar citron. Låt gärna tzatzikin stå och dra ett par timmar i kylskåp så sätter smakerna sig ordentligt. 6. Servera tzatzikin som förrätt med ett gott bröd och oliver. Eller som dipsås eller dressing.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lottak87 11 mars 2011

    Mycket gott!

  • bjuranna 18 juni 2011

    Underbart god! Använde turkisk yoghurt.

  • Carolair 3 augusti 2012

    Mycket god tzatziki! Hade den på buffébordet med diverse andra saker och den var mycket uppskattad av gärsterna. Kommer att göras flera gånger om! Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.