Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tzatziki (gjord på grekiskt vis)

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 5-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och uppskattad. Passa väldigt bra till både grillat som sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv gurkan och låt den rinna av, gärna ett par timmar. Ett tips är att salta gurkan lite för att få ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Blanda yoghurt, gurka och kryddmix. Tillsätt vinäger och olja. Pressa vitlöksklyftor och rör ner.
  3. Smaksätt med lite flingsalt.
  4. Låt stå kallt 30 min. Tzatzikin blir allra godast om den får stå över natten.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Damwic 4 maj 2010

    Sorry mina vänner men detta är inte ett äkta grekiskt recept alls.. Betyg 0

  • Klingan 5 maj 2010

    Har aldrig påstått att detta är ett äkta grekiskt recept. Däremot har jag gjort receptet utifrån inspiration från andra recept och egna kryddblandningar. Innehållet är detsamma som i många andra recept på tzatsiki, men med mina egna mått.

  • lindatheresestahl 18 juli 2010

    Den var jättegod!!!

  • monicadanell 27 november 2011

    Mycket gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.