Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad citrusfylld makrill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På en bädd av sötpotatis, squash och salladslök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och rensa makrillarna om det behövs. Salta lite lätt inne i fiskarna och utanpå.
  2. Skala och skär apelsinen och citronen i skivor. Skala och tärna sötpotatisen. Skiva squashen och salladslöken.
  3. Lägg sötpotatisen i en ugnssäker form, lägg ut squashen och salladslöken längs kanterna. Placera fiskarna ovanpå och peta in apelsin- och citronskivorna i och runt fiskarna. Salta och peppra ovanpå det hela och ringla över olivolja.
  4. Täck formen med folie. Baka i ca 30 min, beroende på fiskarnas storlek och även storleken på potatisbitarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.