Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Låter ej märkvärdigt, men underbart gott till fisk. Till "Laxfilé med parmaskinka" (från samma kock) passar den perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr. Skär bort stjälkarna från fänkålen, men spara vipporna. Skär varje huvud i halvcentimeter tjocka skivor.
  2. Lägg skivorna och vipporna i en ugnsform. Skiva vitlöksklyftan och blanda i. Klicka ut smöret i formen.
  3. Häll på vätskan. Salta och peppar rejält. Blanda om. Skrynkla ett smörgåspapper, blöt det och stoppa om fänkålen. Ungsbaka i 30-40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.