Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad falukorv i lökbädd

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Min absoluta favorit vad det gäller korvrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en lagom stor eldfast form. Hacka den gula löken. Lägg korven i formen.
  2. Skär en djup skåra igenom hela falukorven så det återstår en centimeter till botten av korven. Böj ut och sära på skåran.
  3. Spruta Heinz tomatketchup i botten av skåran och krydda med lite svartpeppar. Lägg den hackade löken ovanpå ketchupen och fyll hela skåran med lök.
  4. Fyll på med vatten runt korven (i formen) och lägg resterande lök i vattenbadet. Spritsa lite ketchup ovanpå löken både på korven och i vattenbadet och krydda med lite svartpeppar.
  5. OBS! Vatten, lök, svartpeppar och ketchup bildar en jättegod sky till korven.
  6. Sätt in i ugn 225 gr i cirka 30 minuter. Täck med ugnsfolie om korven blir för brun och fyll på med mer vatten om det skulle behövas.
  7. När korven är färdig: Skiva korven i 5 centimeter stora skivor och bjud senap till korven.
  8. Gör ett gott potatismos till denna korvrätt. Garnera moset med mycket hackad persilja. Dryck: Öl, mjölk eller vatten.
  9. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Roald 5 april 2009

    Jag brukar lägga i senap i stället för ketchup,samt lägga på ett par ostskivor på korven så att dessa får smälta ihop.

  • mammis 17 augusti 2009

    Mums detta var jättegott, kommer att göras fler gånger

  • awen 29 augusti 2009

    Gott! MYCKET gott! Full pott!

  • Kajenn 29 augusti 2009

    Vi var fyra personer vid bordet som nyss åt oss nästan fördärvade av denna jättegoda och enkla korvrätt! Vi kunde inte sluta äta. Följde originalreceptet utan något trixande och gjorde potatismos till, precis så som föreslogs, och mitt tips till er andra som vill testa rätten, gör detsamma. Det är så sant som det var sagt; kombinationen "vatten, lök, svartpeppar och ketchup bildar en jättegod sky till korven" Tack för en enkel, billig och smakfull lunch! från oss fyra vid matbordet.

  • agda52 9 september 2009

    Familjen har precis varit hemma o ätit den goda Korvrätten du lagt in recept på. Den kommer att göras fler gånger men dottern tyckte att jag skulle byta ut ketchup mot senap så det ska jag nog prova på. Tack!! För att du lagt i detta recept!!!!!

  • Monika46 20 februari 2011

    Tack för alla fina betyg på denna korvrätt! Kajenn som betygsatt här under, har rätt!! - Man skall följa receptet till punkt o pricka o inte byta ut något för då är det ju inte mitt recept som Ni betygsätter. Jag har gjort ugnsbakad korv med senap o ost också några gånger även med ost o tomatskivor i, men min absoluta favorit är detta med den rena smaken av lök och ketchup. Det är lök o ketchupblandning tillsammans med vatten som gör att såsen blir så underbart god tillsammans med potatismoset. En av mina basoluta favoritvardagsrätter, som jag aldrig kan sluta äta. Äter så jag nästan spränger mig varje gång, likaså gör min man. / Mvh Monika46

  • peter_karlsson_3158 9 mars 2014

    god!!! men rätt lös

  • Vintra 14 juni 2017

    Det här har blivit ett av mina favorit vardagsrecept. Enkelt och jättegott. Klar 5:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.