Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad falukorv på nytt sätt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Idag tänkte jag göra ugnsbakad falukorv som man, i alla fall vi, med lök, äpple och tomatsås. Idag hade vi ananas hemma och jag ville använda den men tyckte inte riktigt att det skulle passa till den gamla vanliga versionen. Så jag gjorde en ny variant. Såsen är rätt söt för att det brukar ju såsen vara när man gör denna rätten, är man väldigt mycket emot det kan man ta bort mango chutneyn och tillsätta lite mer cayenne. Det kan verka som mycket vitlök i men det smakar inte vitlök eftersom såsen är lite söt, däremot behövs vitlöken för att ge ett litet lyft åt såsen. Jag gillar stekt falukorv mycket med är ugnsbakad så jag stekte skivorna för men de är en smaksak. Det skulle passa bra med röd paprika i, och gärna lite Cantadou (el dyl) med paprikasmak i såsen. Någorlunda "enkel" vardagsmat. Mycket god variant på ugnsbakad falukorv. Kommer absolut göras igen. Det är även ett bra sätt att få en halv falukorv att räcka till 6 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och strimla/skiva äpplet. Gör samma sak med löken. Skiva falukorven och stek i smöret i en stekpanna. Nu snackar vi inte en minuts stekning utan låt gärna korven ta färg och få en god "krispig" yta. Lägg hälften av korvskivorna underst i en medelstor ugnsform och lägg på äpple och lök. Lägg resten av korven över och lägg på ananasringar och halverade tomater.
  2. Såsen: Sätt på en kastrull och lägg i cantadou'n och vatten. Pressa i vitlök och använd en visp för att osten ska "smälta" helt. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i några minuter. Smaka av med salt, peppar och gärna lite oregano. Här tycker jag att såsen alltså kan vara lite åt det söta hållet, för det är så man (vi) brukar göra.
  3. Slå på såsen på falukorvsbädden och låt gärna stå och gotta till sig ett tag. Sätt sedan ugnen på 200 grader och låt stå i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills den har fått fin färg. Eftersom det är rå lök i bör man inte skynda på den med högre värme. Jag serverade detta med rostade potatisskivor (olivolja, rosmarin, salt och peppar) samt en sallad. Det går även bra med ris, pasta eller vad du gillar mest

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • boss69 21 november 2010

    Hur mycke ost ska man ha i detta recept ?

  • madison6 24 april 2014

    Rekommenderar att inte steka korven för den får mycket mer smak ostekt. Jag använde purjolök istället för gul lök och det fungerade väldigt bra. Det blir en mycket god korvlåda för alla även barn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.