Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad fläskfilé med vitlök

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fläskfilé fylld med vitlöksost och grönsaksröra bjuds med krämig tomat- och saffranssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll marinaden i en plastpåse, lägg ner fläskfilén och tillslut påsen. Låt köttet stå i kylskåp cirka 24 timmar. Vänd gärna påsen några gånger, så marinaden kommer åt jämt.
  2. Använd basilikaoljan från de soltorkade tomaterna och stek fläskfilén gyllenbrun runt om. Ta upp köttet och lägg det på en skärbräda. Skär en djup längsgående skåra i filén. Skär paprika och lök i småbitar (1/2 cm). Fräs grönsakerna mjuka i samma panna som du stekt köttet i, använd mer basilikaolja vid behov. Tillsätt 3 pressade vitlöksklyftor. Ta upp grönsaksfräset (ställ stekpannan åt sidan utan att diska den), strimla de soltorkade tomaterna och blanda med grönsaksfräset. Lägg den skurna filén på ett stort folieark i en långpanna. Forma folien som en båt runt köttet (så skyn som kommer att bildas under tillagningen inte rinner ut). Fyll skåran i köttet med cantadouost och grönsaksröra. Tryck ihop köttet så glipan inte blir mer än 1 cm. Lägg grönsakerna som inte fick plats i skåran uppe på köttet. Skeda 2-3 msk basilikaolja över köttet. Ställ in köttet i mitten av ugn, 175 grader, cirka 30 minuter.
  3. Häll köttskyn, som har samlats i folien, i samma stekpanna som du använt tidigare. Vispa ner 1/2 påse vitlöksmarinad och crème fraiche. Sjud såsen och servera den fingervarm till den fyllda filén.
  4. Pommes frites smakar gott till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • rejdvik 5 april 2009

    Fantastiskt gott med alla smaker. Lättare gjort än man kan tro. Jag förberedde "båtarna" på eftermiddagen och hade dom i ugnen under förrätten. Smidigt.

  • Gaen 17 oktober 2010

    Blev kanongott, alla uppskattade maten! Enkelt :)

  • Nettispettis 13 november 2010

    Detta blev kvällens middag.. Riktigt smarrigt! Tack för ett gott recept! :D

  • Kerstinm 13 februari 2011

    Jättegott! Tror dock att jag nästa gång ska göra den med kyckling.

  • MammaMarita 23 augusti 2011

    Mycket god fläskfilé!! En solklar 5:a!! Skippade dock såsen då vi inte är så förtjusta i saffran, gjorde en rödvinssås istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.