Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad fläsksida

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Jättegott att ha som pålägg eller som tillbehör till ex. brunabönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär ett rutmönster i svålen och lägg fläsket i en ugnsform med svålsidan upp. Stek i cirka 1 1/2 timme eller till en innertemperatur på 70 grader.
  3. Ta ut fläsket och hetta upp en torr stekpanna. Lägg i fläsksidan med svålen ner när pannan är het. Låt den brynas cirka 1 minut så den blir knaprig. Skär fläsket i skivor.
  4. Jag har även provat att grilla den i el-grillen med toppenbetyg! Provade även färskt fläsk som jag marinerade 1 dygn innan jag grillade det.....mums på mackan!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.