Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Alla nappar på lax. En god laxrätt med massor av smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i två bitar. Pnesla köttsidorna med teriyakisås. Grovhacka basilikan, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda lök, vitlök, limesaft, ingefära, basilika och chili och fördela det över fisken. Salta och peppra. Lägg ihop sidorna.
  2. Lägg limeskivorna ovanpå skinnet och bind om med bomullssnöre. Det är inte nödvändigt, men det håller ihop laxen och ser trevligt ut. Lägg över i en ugnsfast form och ringla lite olivolja över. Låt ligga i 2-3 timmar.
  3. Ställ in laxen i 150 graders varm ugn och baka tills innetemperaturen är 60 grader, ca 35-40 minuter. Servera laxen med kokt färskpotatis med mycket dill i kokvatnnet och créme fraiche smaksatt med limesaft, salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.