Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad gös i örtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God fiskrätt med pressad potatis. Örtsåsen och nyskördade primörer lyfter smaken till höjderna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Strö 2 dl av örtkryddorna i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Lägg gösfiléerna på bädden och strö över resterande örtkryddor.
  3. Blanda citronrasp, senap, lite salt och iMat. Häll det över fisken. Laga fisken i ugnen, tills fiskfiléerna är delbara, ca 15 minuter.
  4. Skala potatisen, skär den i skivor. Koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Pressa potatisen direkt i en skål.
  5. skölj grönsakerna till primörerna, skala ev morötterna och skär i stavar. Förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten med några droppar rapsolja i. Tomaterna serveras naturella.
  6. Servera fisken med pressad potatis och grönsaksprimörer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.