God fiskrätt med pressad potatis. Örtsåsen och nyskördade primörer lyfter smaken till höjderna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Strö 2 dl av örtkryddorna i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Lägg gösfiléerna på bädden och strö över resterande örtkryddor.
- Blanda citronrasp, senap, lite salt och iMat. Häll det över fisken. Laga fisken i ugnen, tills fiskfiléerna är delbara, ca 15 minuter.
- Skala potatisen, skär den i skivor. Koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Pressa potatisen direkt i en skål.
- skölj grönsakerna till primörerna, skala ev morötterna och skär i stavar. Förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten med några droppar rapsolja i. Tomaterna serveras naturella.
- Servera fisken med pressad potatis och grönsaksprimörer.
Publicerat den
21 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar