Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad gös med västerbottenpuré

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanongott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ner kalvfonden och vinet till ungefär hälften. Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i lite smör. Lägg i lagerblad och timjan. Strö över socker och låt det bli lite blankt. Häll över fonden och vinet, sila, salta och peppra. Vid servering: Värm upp såsen och avsluta med att röra i smöret.
  2. Kantarellfräset: Skär kantarellerna i mindre bitar och fräs i smör. Fräs fläsket för sig och blanda i. Koka rotselleri- och palsternackstärningarna i ett par minuter och låt även dem fräsa med. Salta och peppra.
  3. Flarn: Strö ut den rivna osten på ett smörpapper till sammans med lite torkad timjan och baka det i ugn på 225 grader tills flarnen fått fin färg. Salta och peppra fisken och stek den i ugn på 150 grader i ca 15 minuter eller tills den har en kärntemperatur på 52 grader.
  4. Västerbottenpuré: Skala och koka potatisen. Värm mjölken och smält smöret. Pressa den kokta potatisen och rör i mjölk och smör till lagom konsistens. Rör även i resterande ost, lite i taget tills det smakar bra. Salta och peppra.
  5. Garnera med flarnet och lite vattenkrasse.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marval 30 december 2012

    Var kommer sidfläsket in i såsen? Hur stor bit? Och tar det smak, om man bara blandar med fond/vin och sedan direkt silar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.