Husmorsornas kök....
Entrecoten och den här salladen blir gudagott tillsammans!
Receptet kommer från boken Husmorsorna.
Instruktioner
- Blanda grovsalt och grovt malen svartpeppar på en skärbräda.
Rulla runt entrecoten på kryddorna så att hela köttbiten täcks.
- Sätt ugnen på 60°.
- Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i lite smör och olja på rätt hög temperatur.
- Stek ordentligt runt om. Detta gör du för att ytan ska ”sluta sig” så att vätskan stannar kvar i köttet medan det är i ugnen.
- Stek den brynta köttbiten långsamt i ugnen i 3–4 timmar.
Ett tips är att använda en köttermometer. Stick in termometern i den innersta delen av köttet. När temperaturen ligger på 58–60° är köttet medium (rosa).
- Låt köttet vila några minuter innan servering.
- Servera t ex med potatisgratäng och balsamvinägersås till kött.
- Sallad:
Skär tomaterna i grövre bitar. Finhacka rödlöken. Finhacka den röda chilin
Blanda tomater, rödlök, chili, basilika och parmesan.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Tips!
Entrecoten på bilden har även fått några minuter på grillen - en variant att prova under grilltider!
Publicerat den
13 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar