Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad hel entrecote och tomatsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Husmorsornas kök.... Entrecoten och den här salladen blir gudagott tillsammans! Receptet kommer från boken Husmorsorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grovsalt och grovt malen svartpeppar på en skärbräda. Rulla runt entrecoten på kryddorna så att hela köttbiten täcks.
  2. Sätt ugnen på 60°.
  3. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i lite smör och olja på rätt hög temperatur.
  4. Stek ordentligt runt om. Detta gör du för att ytan ska ”sluta sig” så att vätskan stannar kvar i köttet medan det är i ugnen.
  5. Stek den brynta köttbiten långsamt i ugnen i 3–4 timmar. Ett tips är att använda en köttermometer. Stick in termometern i den innersta delen av köttet. När temperaturen ligger på 58–60° är köttet medium (rosa).
  6. Låt köttet vila några minuter innan servering.
  7. Servera t ex med potatisgratäng och balsamvinägersås till kött.
  8. Sallad: Skär tomaterna i grövre bitar. Finhacka rödlöken. Finhacka den röda chilin Blanda tomater, rödlök, chili, basilika och parmesan.
  9. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  10. Tips! Entrecoten på bilden har även fått några minuter på grillen - en variant att prova under grilltider!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.