Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad hel laxsida med grön citrontapenade

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel bjudrätt, som garanterat uppskattas. Bjud med luftigt potatismos smaksatt med hackad och rostad vitlök. Den något salta citrontapenaden ger en underbar smak åt laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tapenaden, gärna kvällen före. Hacka oliverna. Hacka vitlöken med flingsaltet och pressa hacket med sidan av ett knivblad tills det blir mosigt. Hacka sardellfileerna.
  2. Tvätta citronen noggrannt. Riv skalet från halva, och pressan sedan ur saften. Skär resten i skivor och spar till dekoration.
  3. Blanda allt med senap, kapris, olivolja och svartpeppar och ställ det i kyl, gärna över natten. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skölj och bena ur laxsidan med en pincett. Lägg den i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak. Låt laxen bakas i ugnen i cirka 15 minuter.
  5. Servera genast med en sträng av tapenaden på toppen. Garnera med citronskivor. Bjud gärna potatismos med rostad vitlök till, eller kokt potatis och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MAJO26 8 december 2010

    Underbar & frash laxratt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.