Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad hoki-rygg med kapris, sardeller, vitlök och bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Något för dig som älskar fisk och medelhavssmaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och strimla löken och mosa vitlöksklyftorna. Fräs alltsammans på inte alltför hög värme i olivolja i panna.
  3. Lägg i sardellerna och mosa dem i pannan. Tillsätt bönorna och låt allt fräsa ihop ett par minuter utan att bränna.
  4. Häll på passerade tomater och kapris och sjud såsen ytterligare ett par minuter.
  5. Lägg under tiden fisken i en ugnsfast liten form, ringla över olivolja, lite salt och peppar och baka fisken i ugn i 15 minuter.
  6. Smaka under tiden av såsen, den ska vara kryddig och blir lite salt av kapris och sardeller. Vill du ha den saltare tar du mer av dessa, vill du ha den mildare tillsätter du mer passerade tomater.
  7. Servera med ris eller quinoa.
  8. Dekorera med citron och timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.