Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad kotlettrad med plommon i portvin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I stället för att späcka köttet med plommon ugnsbakar man här frukten. Då blir den saftig och god. Byt gärna ut plommonen mot äpplen. Ur Allt om Mat nr 18/08.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skåra fettkappan på köttet med en kniv. Gnid in det med salt och peppar. Bryn köttet med smör i stekpanna till fin, gyllenbrun färg.
  3. Skölj och skrubba eventuellt potatisarna. Halvera plommonen och ta bort kärnan. Skala och halvera löken. Krossa vitlöken med t ex skaftet på en kniv. Blanda alla grönsaker och plommon tillsammans med timjan, salt, peppar och olja. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och häll över portvinet.
  4. Lägg på köttet. Ställ in i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 65°, ca 30 minuter.
  5. Ta ut köttet och låt det vila ca 10 minuter. Höj temperaturen i ugnen till 250° och låt grönsakerna få färg medan köttet vilar. Skär upp köttet i skivor och servera med de rostade grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.