Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax à la Linda

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En fantastiskt god och enkel laxrätt. Mycket uppskattad, t o m av min man som inte är förtjust i fisk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag själv föredrar färsk lax men det går även bra med fryst, tinad.
  2. Lägg laxfilén i en smörad ugnsform med skinnet neråt. Pressa citronsaft över fisken. Salta.
  3. Rör samman ingredienserna till kryddsmöret. Bred smöret över fisken. Snåla inte, ta allt. Fisken blir inte fetare bara saftigare.
  4. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 25 minuter i 200 grader. Kom ihåg att ösa fisken några gånger medan den tillagas.
  5. Ät med kokt eller pressad potatis och en grönsallad till.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • sotnot 13 juli 2009

    God laxrätt som min sambo älskar! lättlagat och allt sköter sig själt i ugnen så man kan göra annat under tiden!

  • fiffa88 10 januari 2011

    Hur varm ska ugnen vara?

  • kronsell 2 februari 2012

    Väldigt god lax, man kan inte låta bli att ta en bit till :-)

  • hillan66 2 februari 2012

    Laxen ska vara i ugnen 25 minuter på 200 grader :)

  • seaser 31 maj 2012

    Grymt god, Äntligen jackpott.

  • johnnyolo 29 augusti 2012

    Fantastiskt gott och enkelt. Mycket uppskattat av familjen också

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.