Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med fetaost

(37 kommentarer)  
Ugnsbakad lax med fetaost Ugnsbakad lax med fetaost
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ugnsbakad lax under ett täcke av yoghurt, fetaost och örtkryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Krydda med salt och peppar och droppa över citronsaft.
  3. Smula fetaosten fint eller mosa den med en gaffel. Blanda väl med yoghurt och örtkryddor. Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar.
  4. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (37)

  • SEAbjrpn 2 november 2008

    Tack för receptet låter gott blir säkert saftigt. Kram SEA

  • vonny 4 november 2008

    Jag använde portionsbitar av lax och det blev jättegott ++++++++++

  • LailaWes 5 november 2008

    Låter mmmmycket gott! LailaWes

  • Maripoosa 7 november 2008

    Mums!!

  • barabar 8 november 2008

    Mmm jättegott

  • akk 1 januari 2009

    Tack för receptet. Det blev väldigt uppskattad nyårsmat av både små och stora.

  • Samuelsson 10 januari 2009

    Gott!!

  • MrsC 6 februari 2009

    Jag hade inte yoghurt och citron hemma, så det fick bli lax med olivolja, salt, peppar, citronpeppar, fetaost, överstödd med torkade örtkryddor provençale, Jag åt färdigkokt ris till som jag blandade i fiskskyn som fanns i fiskformem...mycket delikat :-) 5 stjärnor för lättlagat och smakfullt! Hälsningar Pia :-)

  • miia69 12 april 2009

    En enkel festrätt som uppskattades av både stora och små...

  • stiletto6966 30 april 2009

    mums, jättegott och enkelt att göra. Tack för receptet.

  • snr 6 maj 2009

    Jättesmarrigt!

  • GabriellaOrtega 30 september 2009

    Hej! Jag gjorde detta till middag igår men istället för provencalska kryddor hade jag i mkt hackad persilja och en massa dill. Till laxen serverade jag kokt potatis och en romsås (hemköps färdiga) och det var så himla gott!!! Varken jag eller min sambo sa ett ord till varandra under middagen (absolut första gången det har hänt) för vi var så upptagna med att sluka maten, nästan utan att tugga för det var sååå gott. Jag har numera delat med mig till alla jag känner av detta recept för alla måste bara prova det! Åt det till lunch idag oxå och det var lika gott. Tack så mycket för receptet, det var verkligen underbart och jag kommer servera detta OFTA!!!

  • chefklippan 18 oktober 2009

    Verkar najs, ska testa på familjen ikväll

  • maadalen 17 januari 2010

    Väldigt enkel och mycket god lax tyckte vi alla. Istället för örtkryddor provençale hade jag persilja, dill och gräslök i fetaostblandningen. Jag hade hel ugnsbakad potatis till och två olika såser, en romsås och en örtsås samt stekta sockerärtor och stekt purjolök - jättegott!

  • maadalen 17 januari 2010

    Väldigt enkel och mycket god lax tyckte vi alla. Istället för örtkryddor provençale hade jag persilja, dill och gräslök i fetaostblandningen. Jag hade hel ugnsstekt potatis till och två olika såser, en romsås och en örtsås samt lättstekta sockerärtor och stekt purjolök - jättegott!

  • knottis 3 februari 2010

    Riktigt smarrigt! Det här har vi ätit flera gånger. Även barnen äter med god aptit vilket är ett betyg!! Jag hade i lite pinjenötter sist också vilket var gott. En femma!

  • knottis 3 februari 2010

    Riktigt smarrigt! Det här har vi ätit flera gånger och faten blir alltid rensade. Även barnen äter mycket vilket är bra betyg. Sist hade jag i lite pinjenötter i youghurtröran vilket också blev gott. en femma!

  • nordan71 20 april 2010

    Gott och snabblagat. Fick godkänt av maken fast han inte är så mycket för vare sig lax eller fetaost. En 4

  • b34mno 15 maj 2010

    Mycket gott mjuk och len i smaken. men samtidigt smak full exellent !

  • MartinaE 3 juni 2010

    Det blev gott med fetaosten, men jag gillade tyvärr inte de provencalska kryddorna :( Men det gjorde som tur mina gäster :D

  • peppra 7 december 2010

    mums!!!

  • flabban 2 januari 2011

    Mycket gott. Bytte ut dom provencaliska kryddorna mot dill och persilja. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • Sacell 28 januari 2011

    Otroligt Gott! Gjorde detta recept i helgen. Har aldrig gjort hel laxsida förut men det tog max 10min att förbereda och trots storleken behövdes max 20min i ugn. Den blev super, saftig och fin. (tog iof sig feta gjord på komjölk inte får/getmjölk för en rundare smak). Rekomenderar detta rec. om man ska laga till många gäster. (Tror även att den kan bli god att servera kall.) Tackar!

  • miniinatta 3 augusti 2011

    Super god ! :)

  • fialia1 24 augusti 2011

    Jättegott! Ett gott sätt att "piffa" till djupfryst portionslax. Hela familjen gillade detta. Serverade med potatismos.

  • MonAnde 22 oktober 2011

    Har haft gäster här idag på middag, då gjorde jag din lax med fetaost, och den blev poppulär, även barnen tyckte den var god.

  • miasvante 14 december 2011

    Såå jättegott, syrlig och frisk smak. tack så mycket för ett recept som får högsta betyg en 5:a!

  • Grogg66 7 januari 2012

    Riktigt gott var det! Jag dubblade satsen med "täcke" så det blev massor med gojs till potatisen också.

  • sanros 15 mars 2012

    sååååå himmelskt gott

  • idaFallah 31 oktober 2012

    kan laxen vara djupfryst eller måste den ha tinat?

  • christincarlsson 4 november 2012

    Himmel sååååå got!!!!! Den största femman man kan få!!!!

  • lena2323 18 januari 2013

    Enkelt att göra och så gott!

  • Raider0480 14 september 2013

    Gjorde på Atlantlax (alltså ej odlad). Hade ingen Grekiskyoghurt så det blev turkisk, sedan blev det hälften hälften med fryst persilja oc dill. Kryddade med lite svart och vitpeppar men även citronpeppar och örtsalt. Mycket gott blev det! Tack för receptet!

  • helen_torstensson 23 januari 2014

    Underbart gott och så enkelt!

  • eriksson45 21 februari 2014

    Enkelt och mycket gott

  • helen_torstensson_1 8 maj 2015

    Har gjort denna flera gånger och det är så fruktansvärt gott!!! Brukar servera potatismos och en klick hovmästarsås. MUMS!

  • sivan-besse 4 april 2016

    Jag bjöd på detta i påskhelgen med potatishalvor i ugn. Jösses så gott det var och så enkelt!! Tusen tack säger jag bara. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.