Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med gräddstuvad savoykål.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite ovanlig men mycket god

Ingredienser

Instruktioner

Befria laxen från ben och skinn, eller be att få det gjort i affären. Blanda citronrasp, rivet bröd, ost, persilja, salt och peppar i en bunke och blanda väl. Lägg laxen på ett smort ugnsfast fat och strö blandningen över laxen. Baka i 200 grader 15-20 minuter. Strimla under tiden kålen och koka den nästan mjuk i saltat vatten. Det tar ca 10 minuter. Låt rinna av ordentligt. Lägg ner i en kastrull och häll på grädden. Koka sakta tills grädden tjocknat något, tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Fortsätt koka tills det är krämigt. Strimla baconet och stek det knaprigt. Lägg ner i kålstuvningen. Servera laxen i lagom stora bitar tillsammans med kålen och kokt potatis

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 00gullis08 8 januari 2010

    Ditt recept på gräddstuvad savoykål vart verkligenjättegott. Enkelt och passar säkert till många olika rätter.

  • penann04 28 oktober 2010

    Mycket gott recept. Kommer nog pröva utan bacon nästa gång då jag tyckte den tog för mycket smak från fisken

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.