Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med krämig karljohanpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lika god till vardags som till fest

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 125°. Pensla laxen med olivolja, salta. Baka laxen i ugn ca 15 min. Skala och skär potatisen i 1x1 cm stora tärningar. Skala och hacka löken fint. Fräs löken mjuk i smöret, tillsätt potatis och buljong. Koka på svag värme utan lock tills nästan all vätska kokat in i potatisen, ca 15 min. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera potatisen till laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.