- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett snabbt och gott laxrecept som serveras med matkorn och en salsa.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Skär ca 600 g laxfilé i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan neråt i en smord, ugnsfast form. Strö över
2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- 3. Koka 4 portioner matkorn enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1⁄2 tärning grönsaksbuljong istället för salt. Portionsangivelserna för matkorn är ganska små. Det mättar bra men koka gärna lite extra om ni behöver.
- 4. Finhacka 1 rödlök (är den stor, använd hälften). Grovhacka 4 tomater och 1⁄2 kruka koriander. Blanda grönsaker och koriander med 200 g mango, 1 msk olja och 1⁄2 tsk sambal oelek (kan uteslutas) till en salsa. Smaka av med salt och svartpeppar.
- 5. Servera laxen med nykokt matkorn och mangosalsa
Publicerat den
19 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar