Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med mangosalsa och matkorn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett snabbt och gott laxrecept som serveras med matkorn och en salsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Skär ca 600 g laxfilé i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan neråt i en smord, ugnsfast form. Strö över 2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  3. 3. Koka 4 portioner matkorn enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1⁄2 tärning grönsaksbuljong istället för salt. Portionsangivelserna för matkorn är ganska små. Det mättar bra men koka gärna lite extra om ni behöver.
  4. 4. Finhacka 1 rödlök (är den stor, använd hälften). Grovhacka 4 tomater och 1⁄2 kruka koriander. Blanda grönsaker och koriander med 200 g mango, 1 msk olja och 1⁄2 tsk sambal oelek (kan uteslutas) till en salsa. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. 5. Servera laxen med nykokt matkorn och mangosalsa

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.