Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med medelhavsgrönsaker i apelsindressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnsbaka lax och grönsaker, och slå sedan en härlig sky av pinje, russin och apelsin över alltsammans. Nyttigt och supergott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Kärna ur och skär paprikan i stavar. Skala lök och vitlök. Lägg alltsammans i en ugnsfast form och stänk olivolja över grönsakerna. Baka i ugn, cirka 20 min, så grönsakerna mjuknar men utan att bränna.
  3. Lägg på laxen och oliverna och baka alltsammans i max 10 min till. Laxen ska fortfarande ha en rå kärna. Vispa ihop och hetta upp apelsinjuice och olivolja i en kastrull. Blanda ned russin och pinjenötter.
  4. Ta ut grönsaker och lax ur ugnen. Salta och peppra. Lägg upp på tallrik och slå skyn/dressingen över alltsammans. Dekorera med timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.