Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med pesto och feta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En snabblagad laxrätt med smak av medelhavet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Bred peston över filéerna och smula fetaost över. Baka i ugn 200 grader ca 20-25 minuter.
  2. Gör såsen under tiden: Koka upp grädde, fiskfond och vin. Låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med citronsaft och salt och peppar.
  3. Servera med klyftpotatis och en blandad sallad med sockerärtor och gula körsbärstomater.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • birgittaobosse 13 oktober 2012

    Vi hade inget vitt vin hemme första gången vi gjorde såsne till rätten. Bytte därför ut vinet mot 1msk god cognac. Funkade perfekt! Nästan ännu godare än med vitt vin, som vi prövade nästa gång. En fantastiskt god, snabblagad fiskrätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.