Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med spenat och parmesan!

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Otroligt god men framförallt busenkel lax! (Funkar perfekt till första daten när man vill imponera lite!)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar).
  3. Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas! Lägg sedan laxfiléerna på spenaten. Färska filéer eller frysta spelar ingen större roll, men om du har frysta så se till att tina de först. Salta och peppra laxen efter behag. Riv sedan parmesan och strö över det mesta men spara lite grann till att lägga på toppen. Häll sedan på grädden, vispgrädde eller matlagningsgrädde är upp till er att välja. Ju mer grädde ni har i desto mer god sås får ni när den är klar. Häll sedan det sista av parmesanen på fisken så att den får en fin yta i ugnen!
  4. Ställ potatisen på spisen och när den börjar koka är det dags att ställa in laxen i ugnen. Låt laxen stå inne i ca 25 minuter innan den är klar och har en fin färg. Då brukar även potatisen vara klar i samma veva!
  5. Pressa potatisen och servera laxen som den är ur formen!
  6. Smaklig måltid :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.