Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med tomater

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En fet fisk som lax ger hårresande höga fettsiffror när den näringsberäknas. Låt dig dock inte avskräckas eftersom fet fisk har det nyttiga fleromättade fettet som vi behöver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i tärningar och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda dem med olja, paprikapulver, honung och salt. Stek det ca 15 minuter mitt i ugnen.
  2. Skär laxfilén i portionsbitar, strö på salt. När tomatblandningen stekt 15 minuter, ta ut formen och lägg laxbitarna ovanpå. Låt alltsammans steka i ugnen ca 5 minuter beroende på hur tjocka laxbitarna är.
  3. Servera med kokt färskpotatis, sallad och lite färsk timjan

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hgbulten 30 oktober 2008

    blev riktigt bra och det gick snabbt. tack för ett bra resept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.