- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Världen bästa ugnsbakade lök enligt Jamie Oliver, jag håller med! Lite omständig att göra men riktigt god och matig som tex. förrätt eller tillbehör.
Instruktioner
- Koka löken mjuk i 15 min. Häll av vattnet, låt den svalna. Skär bort toppen och gröp ur varje lök försiktigt med en kniv. Hacka det urlyfta.
- Värm ugnen till 200 grader. Fräs upp vitlöken, lökhacket och lite hackade rosmarinblad i olivolja tills allt är mjukt. Häll på grädden, dra av värmen. Rör i parmesan, salta och peppra.
- Linda en skiva bacon vid överkanten på varje lök och fäst den med en rosmarinkvist eller en tandpetare. Lägg lökarna i en långpanna och fyll dem med fräset. Strö parmesan ovanpå. Baka i ugnen i ca 25 min.
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar