Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Världen bästa ugnsbakade lök enligt Jamie Oliver, jag håller med! Lite omständig att göra men riktigt god och matig som tex. förrätt eller tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka löken mjuk i 15 min. Häll av vattnet, låt den svalna. Skär bort toppen och gröp ur varje lök försiktigt med en kniv. Hacka det urlyfta.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Fräs upp vitlöken, lökhacket och lite hackade rosmarinblad i olivolja tills allt är mjukt. Häll på grädden, dra av värmen. Rör i parmesan, salta och peppra.
  3. Linda en skiva bacon vid överkanten på varje lök och fäst den med en rosmarinkvist eller en tandpetare. Lägg lökarna i en långpanna och fyll dem med fräset. Strö parmesan ovanpå. Baka i ugnen i ca 25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.