Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad medelhavskyckling

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En rätt med härliga dofter och smaker, superlätt att laga då den sköter sig själv i ugnen. Bara att dubbla eller trippla om man är många vid bordet. Den här kycklingen bjuder jag ofta på och den är alltid lika uppskattad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en stor långpanna lätt med olivolja.
  2. Lägg de frysta kycklingklubborna och alla grönsakerna i långpannan. (Om du vill ha potatis med, så skala den och skär i båtar på längden).
  3. Strö över oliverna och de hela vitlöksklyftorna. Salta och peppra rätt ordentligt. Häll över vinet och avsluta med att ringla över 2 msk olivolja.
  4. Sätt in långpannan i 200 grader i ugnen i 50-60 minuter. Sänk eventuellt värmen något mot slutet. Ta ut och garnera med kryddkvistar. Smula lite chèvre eller fetaost över, om du tycker om det.
  5. Klart att avnjutas!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Zion 25 juni 2008

    Prövade detta recept idag och det var verkligen jättegott. Jag hade i lite krossade tomater och lite mindre vin för barnens skull (brukar inte vara så populärt hos barn). Det här kommer garanterat lagas fler gånger !

  • mv 11 augusti 2008

    Vi njöt av denna underbara rätt igår. Både vuxna och barn åt så det stod ut genom öronen :) Fetaosten var pricken över i. Vi kommer absolut att göra detta fler gånger. Det är ju så enkelt, sköter sig själv i ugnen. :) Tack!

  • Anna-Malin 3 februari 2010

    Det blev gott det här! Jag tog kycklingfiléer istället, som jag delade i två bitar. Det hade nog blivit snäppet saftigare kött om jag använt klubbor, men det blev ändå jättebra. Hällde på 500 g krossade tomater också, för färgens skull, vilket blev hur bra som helst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.