Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad spaghetti och köttfärstårta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett annorlunda och gott sätt att servera spaghetti och köttfärssås. Som tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en kastrull, bryn löken och champinjoner. När löken och champinjonerna mjuknat och fått färg, lägg i färsen, bryn tills färsen får färg. Pressa vitlöken, lägg i tomatpuré, ketchup/pastasås och alla kryddor efter smak och tycke. Lägg därefter i en sked socker, blanda väl. Smaka av och lägg till syra eller sälta om det behövs. Lägg sedan åt sidan.
  2. Koka spaghetti enligt anvisning. Jag kokade min al dente. Sila sedan av. Lägg sedan spaghettin i en bunke. Vispa ihop äggen och häll över spaghettin. Häll i smöret och den rivna parmesanen. Blanda sedan ihop allt ordentligt.
  3. Lägg spagettin i formen. Putta upp spagettin mot kanterna så du har en stor grop i mitten (det ska finnas spagetti i botten). Fyll sedan köttfärsen där i. Strö torkad eller färsk basilika över. Toppa med riven ost över hela (gärna mozzarella ost också).
  4. Grädda på näst nedersta falsen, 175 grader, tills osten har fått en fin färg på ytan. Ca 20-25 min. Låt sedan tårtan svalna lite innan du tar av kanterna.
  5. Skiva i bitar och servera med en sallad eller grönsaker. Smaklig spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.