Ett annorlunda och gott sätt att servera spaghetti och köttfärssås. Som tårta!
Instruktioner
- Ta fram en kastrull, bryn löken och champinjoner. När löken och champinjonerna mjuknat och fått färg, lägg i färsen, bryn tills färsen får färg.
Pressa vitlöken, lägg i tomatpuré, ketchup/pastasås och alla kryddor efter smak och tycke. Lägg därefter i en sked socker, blanda väl. Smaka av och lägg till syra eller sälta om det behövs. Lägg sedan åt sidan.
- Koka spaghetti enligt anvisning. Jag kokade min al dente. Sila sedan av. Lägg sedan spaghettin i en bunke. Vispa ihop äggen och häll över spaghettin. Häll i smöret och den rivna parmesanen. Blanda sedan ihop allt ordentligt.
- Lägg spagettin i formen. Putta upp spagettin mot kanterna så du har en stor grop i mitten (det ska finnas spagetti i botten). Fyll sedan köttfärsen där i. Strö torkad eller färsk basilika över. Toppa med riven ost över hela (gärna mozzarella ost också).
- Grädda på näst nedersta falsen, 175 grader, tills osten har fått en fin färg på ytan. Ca 20-25 min. Låt sedan tårtan svalna lite innan du tar av kanterna.
- Skiva i bitar och servera med en sallad eller grönsaker.
Smaklig spis.
Publicerat den
2 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar