Torskfilé är härlig mat – smal, lättlagad och inga ben att oroa sig för. I den här rätten finner torsken sig väl tillrätta under ett välsmakande och nyttigt täcke av rotfrukter och persilja.
Instruktioner
- Lägg upp filéerna på ett fat och droppa över 2⁄3 av den färskpressade citronen. Riv potatis, palsternacka och kålrabbi grovt. Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i de rivna rotfrukterna och koka 2 min. Sätt ugnen på 225°C.
- Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg i torskfiléerna, salta och peppra. Ta bort grova kvistar från persiljan och hacka bladen.
- Rosta mjölet i en torr kastrull och vispa ner fiskbuljongen lite i taget. Sjud upp och låt sjuda 5 min. Blanda ner crème fraiche och persilja. Smaka av med resten av citronsaften, salt och peppar.
- Blanda ner de rivna rotfrukterna i såsen och bred ut den över torskfiléerna. Sätt in i ugnen, 10–13 min. Servera med vitt ris eller vildrisblandning.
Publicerat den
25 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott !
Underbart gott! Det har blivit en stor favorit hemma hos oss. Jag rev ner lite morot för att få lite mer färg.
Har ingen aning om vad kålrabbi är, men tog morötter istället, och blev inte riktigt klok på receptet heller måste jag erkänna - men resultatet blev mottaget med STOR entusiasm av två av tre barn. Kan inte minnas när dottern (4år) åt tre portioner sist! Vi vuxna tyckte att den var lite för snäll i smaken, men det kan ju vara för att kålrabbin uteblev. Från barnen en 5a, från oss vuxna en 4a. Kommer definitivt lagas igen, och då hoppas jag att min matvägrande treåring kommer smaka också!
Alldeles underbart gott! Kommer att göras många gånger, så tack för ett bra recept. En klar 5:a blir det.